Celosten razvoj prilagojenih
informacijskih rešitev

Nahajate se tukaj

Pogoji uporabe strani in pravila o uporabi piškotkov

Naša spletna stran je izdelana z maksimalno skrbnostjo za varnost uporabnika, vse vsebine na spletni strani so posredovane brezplačno, vendar je v spletu nemogoče zagotoviti popolno vsrnost, ki ni odvisna samo od same spletne strani in je zato uporaba spletne strani na lastno odgovornost.

Pravila o uporabi piškotkov

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah  (Uradni list št. 109/2012 v nadaljevanju novi ZEKom-1),  je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Novi ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna in si zato prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani.

Uporaba piškotkov na tej strani je omejena na zagotavljanje delovanja in prenos informacij med uporabnikom in portalom. Med te informacije štejemo izbran jezik delovanja, verodostojnost izpolnenih obrazcev in zagotavljanje varnih sej za uradnike portala. Na naši strani ne uporabljamo piškotkov zunanjih spletnih strani, vsi piškotki na tem portalu so omejeni na dolžino trajanja seje in za njih ni potrebno predhodno soglasje uporabnika.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja določenih parametrov uporabnika. Piškotki niso nevarni, ne predstavljajo nič novega in so vedno časovno omejeni, prejmemo pa jih poleg ostale vsebine (slike, oblika, tekst...). Piškotki omogočajo pletni strani, da prebere določene nastavitve, ki jih shrani na uporabnkov računalnik. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. ..

Več o piškotkih si lahko preberete na tej povezavi: več o spletnih piškotkih.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, varnosti in druge funkcionalnosti spletnih strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Sami lahko odločate, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Piškotke lahko kadarkoli sami pobrišete.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani

Vsi piškotki, ki jih uporabljamo na naši strani so namenjeni zagotavljanju pravilnega delovanja portala in prenosu podatkov med uporabnikom in portalom. Piškotki, ki jih uporabljamo so: has_js in SESS (id seje uporabnika). Podatki, ki so shranjeni v teh piškotkih niso povezani z nobeno informacijo o uporabnikov in ne predstavljajo nobenega rizika za uporabnika. Na našem portalu ne uporabljamo zunanjih piškotkov (analitika, vtičniki družabnih omrežij...).

Kako dolgo hranimo informacije?

Piškotki so veljavni le za čas seje (obiska portala) in prenehajo, ko uporabnik portal zapusti.